Převzato z FT: za bezplatnou registraci získáte bonus 500 mil do MM https://mediencenter-milesandmore.telekom-dienste.de/ .

Miles and More

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Dík za tip. Použiju to, pokud mi Wizz podělá SBZ. 😆

1 Citovat

Austrian Airlines:

BCN-VIE … 1048 mil + 24,60€

5 Citovat

Zum Kölsche Karneval 2026 ve velkem stylu!!!

Z Vidne se nabizi let+vlak: VIE-FRA-QKL za 525 mil + 58,22 eur.
Z Lince se nabizi vlak+let: LZS-VIE-CGN za 85 mil + 61,60 eur.

0 Citovat

super program, když jsou doplatky ve výši plné ceny letenky konkurence, a jako bonus k tomu můžete propálit míle. No kdo to má? :-)

3 Citovat

V pripade linky VIE-CGN tomu konkuruji low-costy: Ryanair a Eurowings.

0 Citovat

nucene premisteny brumak napsal(a):

super program, když jsou doplatky ve výši plné ceny letenky konkurence, a jako bonus k tomu můžete propálit míle. No kdo to má? :-)

To je prakticky všude, až na výjimky, kdy se to vyplatí používat. Většina FFP tě nechává doplácet taxy a někteří podnikavci i palivové příplatky. Když tedy kupuješ nejnižší tarif letenek, zaplatíš u nich prakticky to samé, jako bys kupoval letenku za míle... Dostupnost už také bývá tragická a po pár prodaných kusech stoupá mílová cena nebo už se nedá koupit vůbec. To by bylo na samostatný článek. U M&M do změny, byla nejnižší a pevná cena 17.000 mil za eko plus tyto skvělé doplatky.

Zajímavé jsou celkem avios - po Evropě PRG-LHR, PRG-MAD, PRG-DUB je s doplatkem 250 Kč. Sumy potřebných avios 6500-9500 a dá se to našetřit i přes ubytko (6-15 avios za libru).

0 Citovat

Míle jsou v zásadě k ničemu ve všech programech. Pokud to někdo chce použít jako částečnou platbu, tak při malém množství to ještě dává smysl, ale pokud jich chce utratit víc, tak se ten převodní poměr už vůbec nevyplatí. 

0 Citovat

Míle se nyní vyplatí hlavně pro lety po US, kde je ten doplatek 5,6 USD. M&M chce 15.000 mil nebo u letů na Havaj 20.000 mil.

Turecký Miles&Smiles chce ten samý doplatek 5,6 USD. Před rokem chtěl 10.000 mil, teď myslím taky 15.000 mil.

Nízké doplatky měla i EVA air po Asii u M&M.

0 Citovat

Ethiopian vychází (nebo minimálně ještě nedávno vycházeli) obstojně na lety na safari do keni/tanzanie z hlediska doplatků. Nedávno jsem platil z miles and more programu za biz round-trip 70k mil+120 eur, což mi na 8 hodin ve wide body letadle přijde slušné. Ale samozřejmě, není to qatar ani singapore :))

0 Citovat

I kdyz jsem v minulosti par mil nechaval na uctu LH M&M (nesly transferovat k TK), doposud jsem z nich zadny uzitek nemel.
Drive ci pozdeji stejne expirovaly.

Jsem rad, ze po nedavne zmene v LH M&M FFP jsem konecne mohl pouzit trochu nastradanych 5300 mil a pokud mozno s nejnizsimi taxami k rezervovani award letenky aspon po Evrope.

Tim se u me nemecka LH zaradila k tureckym TK, spanelske IB a byvalemu brazilskemu TAMu, kde i za nizsi mnozstvi mil a za nizsi taxy jde/slo na award letenky dosahnout.

1 Citovat

floodland napsal(a):

Míle jsou v zásadě k ničemu ve všech programech. Pokud to někdo chce použít jako částečnou platbu, tak při malém množství to ještě dává smysl, ale pokud jich chce utratit víc, tak se ten převodní poměr už vůbec nevyplatí. 

Houbeles. Pokud kupuješ u aerolinky, ktera do tvýho programu neúčtuje  palivový příplatky, daj se z toho udělat hezké věci.

Letos v lednu jsem za míle u A3 koupil v Singapore Economy MUC - SIN - KUL - SIN - BKK - SIN - MUC

Doplatek byl 116 € (MUC - SIN - KUL), 26€ (KUL - SIN - BKK), 29€ (BKK - SIN - MUC) - těch 116 € je tam jenom kvůli německý odletový dani. Jinak by to bylo taky kolem 30€.

1 Citovat

Přesně tak, i s mílemi se dá pokouzlit a leccos zajímavého najít. Jen škoda, že ubývají:-)

0 Citovat

Ty nové flexi tarify jsou celkem fajn. Teď jsem tam mrsknul 2x BUD-FRA-PRG v business. Cca 12300mil a doplatek 2590,-

udělal jsem to úplně úmyslně přes Frankfurt, jelikož jsou tam super salonky s luxusními výhledy.

Každopádně to je můj konec u MM (včera jsem to vyplácal také na upgrade SFO- ZRH). Doporučíte kam se přestěhovat. Něco bez expirace u SA? Aegean?

1 Citovat

U * Alliance bez expirace A3, AC, UA, dál nevím.

Já jsem chycen do A3 - rychlá cesta ke statusu, ještě rychlejší ho udržet, velmi levné awardy, byť asi horší dostupnost u prémiových tříd než třeba u AC. Ale když je člověk flexibilní, dá se něco zajímavého ulovit i přes A3.

Blbě se ale u A3 sbírají míle u levnějších tarifů LH Group - nejčastější tarify K a L za 0%, ale to snad kromě MM, UA, NH všude.

1 Citovat

A3 je fajn. kdyz uz jednou status vylita (coz je snadne), tak udrzet ho je vlastne komicky snadne.

jen je potreba si jednou za rok udelat vylet do recka (na udrzeni goldu jsou krom 12 tisic mil potreba 4 segmenty s A3/OA - spojuju to s vylety do recka v unoru, kdy je tam nadherne :)

tech booking class za nula je u lh groupy mnohem vic, trosku to aspon zachranuje OS kde jsou aspon o dost vetsi napocty, nez u LH/LX.

2 Citovat

Tak on to nemusí být výlet do Řecka, ale prostě to proletět přes Athény :D Což mohu letět z Prahy třeba do Londýna :D  (viděl jsem tu daleko větší úchylnosti). Pokud se dají míle u A3. Sbírat stejné jako u LH (Booking, půjčovny atd.) tak bych do toho šel.

0 Citovat

Na tohle variantu, jak udelat ty 4 segmenty, jsem taky koukal :) jen cenovka u tehle skoku evropa - evropy pres atheny je o neco vyssi,  nez jsem ochoten akceptovat :) z prahy evropa skrz ath zacina vesmes na 13 tisicich a jeste to casto znamena na obou dvou smerech nocleh v ath.

nicmene zas maj dobry servis v C, a upgrade ke goldu jsou 4 vouchery kazdy rok …

1 Citovat

Take je mozne za 2360 mil + 57,05 eur podninout 2 lety v ECO s nekolikahodinovym prestupem nasledovne:

KSC - VIE - PRG (na prohlidku mesta Viden a samozrejme i s navstevou Vienna Lounge);
KSC - ZRH - PRG (na prohlidku mesta Curych);

3 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Tak on to nemusí být výlet do Řecka, ale prostě to proletět přes Athény :D Což mohu letět z Prahy třeba do Londýna :D  (viděl jsem tu daleko větší úchylnosti). 

Jj, nedávno jsem potřeboval letenku do Lutychu. Našlo mi to let z Prahy se 3 přestupy přes Kayseri v Turecku. 

0 Citovat

Kdyby si někdo chtěl užít evropský BIZ od Lufthansy, může na této lince:

ARN - MUC za 7340 mil + 36€

0 Citovat

Do 31.7.2025 probíhá akce s booking.com. Za 1€ je 15 mil.

https://www.miles-and-more.com/r...id=2167591

3 Citovat

...na pobyty do konce dubna.

1 Citovat

Překopal jsem kvůli tomu komplet ubytka na rok dopředu 😂 Doporučuji otvírat v mobilu. Přepne do apky a zachová slevy. Ale stejně si to zkontrolujte…

minuly rok byla akce 30min/1€, ale i tohle je pecka

0 Citovat

Zřejmě jde aplikovat 10% slevu s kódem , který nemám, ale Affiliate slevové odkazy aplikovat asi nejdou. Tak  mne bude získávání mil stát tu cca 5-7% slevu přes Visa nebo MC. Vůbec nemám vhled zda se to vyplatí. Tak uvidíme.

0 Citovat

Neměl by někdo nějaký tip jak si za zbývajících 74tis mil užít dálkový let v C někam, odkud se pak dá dostat relativně lacino nějak zpět? Jediné omezení je, že to nemůže být let do nebo přes USA (nehci si vyřizovat vízum a na estu nemůžu). Z vyhledávání v aplikaci M&M už jsem na nervy.

0